Joi, 05 August 2021
   Newsletter

Doriti sa primiti stiri referitoare la activitatea Politiei Locale Botosani? Introduceti aici adresa dvs. de mail:

   


   Situatii de urgenta

Pentru situatii de urgenta apelati la nr. de telefon: 513100.
pentru sesizari online click aici


   Contact

  Politia Locala
  Botosani

Mihail Kogalniceanu nr. 16
Telefon: 0231.513.100; 0331.401.541;
Fax: 0231.527.022
Email: politialocalabt@yahoo.com

Daca doriti ca mesajul dumneavoastra sa apara pe site, scrieti-ne in cartea de oaspeti

Analiza activitatii desfasurate de Politia Locala in perioada 15.05-21.05.2011

                   În perioada 15.05 - 21.05.2011, Poliţia Locală Botoşani a desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, conform competenţelor ce-i revin prin Legea 155/2010, intervenindu-se cu măsuri specifice în situaţia în care s-au constatat încălcări ale actelor normative pentru care suntem abilitaţi să constatăm şi să aplicăm sancţiuni.
                                     
                                           *
Potrivit competenţelor ce ne revin pe linie de constatare a contravenţiilor, în perioada menţionată au fost aplicate 131 sancţiuni contravenţionale, după cum urmează:
 Legea 61/1991 ---------17;
 Legea 12/1990 ---------23;
 H.C.L. 70/2011 ------ 70;
 H.C.L. 76/2002 -------- 6;
 H.C.L. 202/2005 ------- 5;
 O.G.99/2000 ----------- 7.
 H.C.L. 221/2009 -------- 1.
În perioada supusă analizei, poliţiştii locali, au constatat un număr de 131 contravenţii, fiind aplicate 45 sancţiuni cu amendă în valoare totală de 12.850 lei, 20 sancţiuni cu avertisment şi confiscarea sumelor de bani provenite din activităţi de comerţ ilicit şi 66 cazuri, în care, datorită pericolului social redus al faptelor, s-a dispus avertizarea scrisă a contravenienţilor.


                                     *
Menţinerea ordinii şi liniştii publice pe raza municipiului Botoşani

În vederea îndeplinirii acestei sarcini, au fost efectuate patrulări în zonele de competenţă, în trei schimburi, patrule mixte (câte 10 poliţişti locali/zi) cu agenţi ai Poliţiei Municipiului şi s-au efectuat intervenţii rapide în cazurile în care s-a impus această măsură.
 
Conform Legii 61/1991, au fost constatate 17 contravenţii, din care 14sancţionate cu amendă în valoare de totală de 2.300 lei şi 3 cu avertisment scris.
În funcţie de articolul din lege încălcat, sancţiunile contravenţionale aplicate, se referă la:
  Un număr de 2 persoane au fost sancţionate conform art. 3, pct. 23, cu amendă în valoare de 200 lei, deoarece au fost surprinse consumând băuturi alcoolice pe domeniul public.
  Un număr de 4 persoane au fost sancţionte contravenţional, conform art. 3, pct. 3, cu amendă în valoare de 400 lei, pentru apel repetat la mila publicului a unor persoane apte de muncă.
  Cinci persoane au fost sancţionate contravenţional, conform art. 3, pct. 1, din care 4 cu amendă în valoare de 1000 lei şi una cu avertisment scris, pentru adresare de injurii şi expresii jignitoare, precum şi ameninţări cu acte de violenţă la adresa cetăţenilor.
  O persoană a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare de 200 lei conform art. 3, pct. 1 şi 25, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţări cu acte de violenţă.
  Patru persoane au fost sancţionate contravenţional, din care 3 cu amendă în valoare de 500 lei şi una cu avertisment scris, conform art. 3, pct. 25, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.
  O persoană a fost sancţionată contravenţional, cu avertisment scris, conform art. 3, pct. 24, pentru provocare şi participare la scandal.


         Combaterea comerţului stradal neautorizat
S-au executat activităţi operative pentru combaterea comerţului neautorizat precum şi a altor fapte antisociale în special în Piaţa Centrală, dar şi în celelalte zone ale municipiului.


Conform Legii 12/1990, au fost sancţionate 23 persoane, din care 3 cu amendă în valoare de 3000 lei şi 20 cu avertisment şi confiscarea sumei de 177 lei, precum şi a mai multor bunuri expuse la vânzare fără documente de provenienţă.

 

  Conform H.C.L. 202/2005, privind activităţi de comerţ ilicit, au fost sancţionate 6 persoane, cu amendă în valoare de 350 lei, conform art. 29, alin.2, lit. J, deoarece comercializau produse în alte locuri decât cele stabilite de administraţia pieţei.
  

            Conform O.G.99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă au fost  sancţionate 7 persoane, din care 4 cu amendă în valoare de 1.200 lei şi 3 cu avertisment scris, conform art. 73, pct.1, pentru desăşuarea de acte de comerţ,  fără a deţine acord de utilizare a domeniului public.


Prevenirea şi sancţionarea contravenţiilor în domeniul protecţiei mediului
S-au desfăşurat activităţi de verificare a agenţilor economici cu privire la existenţa contractului pentru prestarea activităţii serviciului de salubrizare. În perioada supusă analizei au fost verificate un număr de 82 de societăţi, în vederea existenţei contractului pentru prestarea activităţii serviciului de salubrizare, societăţi care au fost informate să intre în legalitate, după care vor fi sancţionaţi conform H.C.L. nr. 3/2008, urmând ca din săptămâna viitoare, cei care nu au intrat în legalitatea să fie sancţionaţi contravenţional.
În vederea păstrării curăţeniei oraşului, s-a acţionat zilnic pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care distrug domeniul public, ce depozitează gunoi menajer, deşeuri, moloz, etc. în locuri neautorizate, prin patrulare şi organizarea de pânde în locurile în care de obicei se manifestă acest fenomen, fiind surprinse şi sancţionate conform H.C.L. 76/2002, un număr de 4 persoane din care 2  cu amendă în valoare de 200 lei  şi 2 cu avertisment scris după cum urmează:
  O  persoană a fost sancţionată conform art. 3, lit.b, cu amendă în valoare de 100 lei, deoarece a fost depistată dormind pe o bancă.
  Trei persoane au fost sancţionate contravenţional, din care una cu amendă în valoare de 100 lei şi 2 cu avertisment scris, conform art. 3, lit. e, pentru lipire de afişe publicitare în alte locuri decât cele stabilite pentru afişaj.

 

Conform H.C.L. 221/2009, privind aprobarea Regulamentului de întreţinere şi circulaţie a câinilor cu stăpân pe teritoriul municipiului Botoşani a fost sancţionată o persoană cu avertisment scris conform art. 7, deoarece îşi plimba câinele de companie fără lesă.


 


Prevenirea şi sancţionarea contravenţiilor
în domeniul disciplinei în construcţii şi afişajului stardal
Conform H.C.L.76/2002, în urma controalelor au fost sancţionate 2 persoane cu amndă în valoare de 3500 lei, conform art.11, pentru ocupareaspaţiului public fără autorizaţie de la Primărie.

           
                                                            *
Circulaţie pe drumurile publice
Au fost desfăşurate activităţi cu privire la circulaţia autovehiculelor destinate transportului de persoane inculusiv servicii de turism şi a vehiculelor destinate transportului de mărfuri şi bunuri a căror masă maximă autorizată este mai mare de 3,5 tone. De asemeni portivit competenţelor conferite de art. 7, lit.b şi i din Legea 155/2009 au fost înaintată o adresă privind lipsa indicatoarelor rutiere cu semnificaţia aacesul interzis al vehiculelor cu masă maximă admisă mai mare de 3,5 tone, cât şi a vehiculelor cu tracţiune animală pe diferite tronsoane de drum din municipiul Botoşani.
 În vederea fluidizării traficului rutier şi pietonal, în funcţie de competenţele ce ne revin pe această linie, au fost desfăşurate activităţi specifice pentru depistarea persoanelor care staţionează cu autovehiculele, le parchează în locuri interzise ori care circulă prin astfel de locuri.
                                                             
 Conform H.C.L. 70/2011 au fost constatate 70contravenţii, din care 14 sancţionate cu amendă în valoare de 2.300 lei şi 56 avertisment scris, după cum urmează:
  Un număr de 63 persoane au fost sancţionate contravenţional, conform art. 14, alin. 13, din care 13 cu amendă în valoare de 1.300 lei şi 50  cu avertisment scris, deoarece nu au făcut dovada achitării taxei în parcare cu plată;
  O persoană a fost sancţionată contravenţional, conform art. 13, alin. 2, cu avertisment scris , deoerece a parcat autoturismul blocând accesul la proprietate privată.
  O persoană a fost sancţionată contravenţional, cu avertisment scris, conform art. 14, alin.6, deoerece ocupat locul de parcare concesinat.
  Trei persoane au fost sancţionate contravenţional, conform art. 6, alin.2, din care una cu amendă în valoare de 1000 lei şi 2 cu avertisment scris, deoerece nu achitat autorizaţia de liberă trecere.
  O persoană a fost sancţionată conform art. 11, alin. 2, cu avertisment scris, deoerece a parcat pe trotuar.
  O persoană a fost sancţionată cu avertisment scris, conform art. 10, alin.1, deoerece au circulat cu vehiculul cu tracţiune animală pe raza municipiului Botoşani.

 

 

ACTIVITATEA DESFĂŞURATĂ PENTRU IDENTIFICAREA AUTOVEHICULELOR PARCATE NEREGULAMENTAR:

În cursul acestei săptămâni, agenţii Poliţiei Locale au acţionat în comun cu angajaţi ai S.C. HI SPEED RECOVERY S.R.L. pentru identificarea autovehiculelor parcate neregulamentar. Au fost  constatate un număr de 70 contravenţii, din care  14  sancţionate cu amendă în valoare de 2300 lei şi 56 cu avertisment scris.
Contravenţiile au fost constatate în următoarele zone:
- Calea Naţională -----------------32;
- Armeană ------------------------- 19;
- Marchian   ------------------------ 7;
- Maxim Gorki   -------------------4;
- Alte zone ------------------------8.
 


ACTIVITATEA DE PREVENIRE DESFĂŞURATĂ ÎN PATRULE MIXTE :

S-a executat serviciul în patrule mixte cu agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, acţionând zilnic, un număr de 12 agenţi din care 2 pe linie de circulaţie şi 10 pe linie de ordine publică  (4 în schimbul I, şi 2 în schimbul II, 4 în schimbul III).
În cazul sesizărilor primite prin numărul de urgenţă 112, a sesizărilor cetăţenilor ori din oficiu, s-a dispus deplasarea echipei de intervenţie în toate cazurile în care s-a impus.
Tot în categoria activităţilor preventive, în special, în ceea ce priveşte  menţinerea unui climat de ordine şi linişte corespunzător, au fost legitimate 492 persoane, 435 atenţionate şi au fost dispersate 63 grupuri, care se manifestau zgomotos ori nu-şi justificau prezenţa în anumite locuri sau la anumite ore, iar în 7 cazuri s-a acţionat pentru aplanarea unor conflicte.


Activităţi de constatare a contravenţiilor în patrule mixte:

- Poliţie Locală
Poliţişti locali Ordine Publică:
Au constatat 30 contravenţii, din care 20 avertismente şi confiscarea sumei de 175 lei  şi 8 cu amendă în valoare de 900 şi 2 avertismente scrise după cum urmează:
- Conform Legii 12/1990 au fost sancţionate 20 persoane, cu avertisment şi confiscarea sumei de 175 lei.
- Conform Legii 61/1991 au fost sancţionate 4 persoane,din care 3  cu amendă în valoare de 600 lei şi un avertisment scris.
- Conform H.C.L. 70/2011 au fost sancţionate 29 persoane, din care 7 cu amendă în valoare de 1600 lei şi 22 cu avertisment scris.
- Conform H.C.L. 76/2002 a fost sancţionată o persoane cu amendă în valoare de 100 lei.
- Conform H.C.L. 221/2009 a fost sancţionată o persoană cu avertisment scris.
Poliţişti locali Rutier:
- Conform H.C.L. 70/2011 au fost constatate 5 contravenţii din care 1  sancţionată cu amendă în valoare de 1000  lei şi 4 cu avertisment scris.


ALTE ASPECTE:
Au fost supravegheate unităţile de învăţământ avute în consemn, pentru îndepărtarea din preajma acestora a persoanelor care nu-şi justifică prezenţa, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale din incinta şi zonele limitrofe ale acestor instituţii, nefiind constatate probleme deosebite.
            S-a acţionat în zona cimitirelor Pacea şi Eternitatea pentru combaterea faptelor antisociale şi îndepărtarea din zonă a persoanelor fără adăpost, care apelează la mila publicului ori a celor care consumă băuturi alcoolice.
               În cursul săptămânii s-a patrulat în permanenţă în parcuri, pe pietonalele Unirii, Transilvaniei şi Bancar, dar şi în celelalte zone, pentru prevenirea distrugerii arborilor, arbuştilor, a instalaţiilor de iluminat ornamentale, dar şi a celorlalte amenajări din aceste zone.
 Patrulele Poliţiei Locale, au avut în atenţie supravegherea magazinelor care comercializează substanţe etnobotanice. S-a constatat că toate magazinele au fost desfiinţate, cu excepţia celui din str. Primăverii nr.28.  Magazinul a fost deschis până în jurul orelor 02.00, dar nicio persoană nu a intrat să cumpere vreun produs.

                                                                      DIRECTOR EXECUTIV,
                                                                                 Ioan ONUŢUPrinteaza articol
Copyright 2008 © Politia Locala Botosani. Toate drepturile rezervate.
Made by: