Luni, 30 Ianuarie 2023
   Newsletter

Doriti sa primiti stiri referitoare la activitatea Politiei Locale Botosani? Introduceti aici adresa dvs. de mail:

   


   Situatii de urgenta

Pentru situatii de urgenta apelati la nr. de telefon: 513100.
pentru sesizari online click aici


   Contact

  Politia Locala
  Botosani

Mihail Kogalniceanu nr. 16
Telefon: 0231.513.100; 0331.401.541;
Fax: 0231.527.022
Email: politialocalabt@yahoo.com

Daca doriti ca mesajul dumneavoastra sa apara pe site, scrieti-ne in cartea de oaspeti

Informare privind activitatea Politiei Locale desfasurata in perioada 02.08-08.08.2012

            În perioada 02.08 - 08.08.2012, Poliţia Locală Botoşani a desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, conform competenţelor ce-i revin prin Legea 155/2010, intervenindu-se cu măsuri specifice în situaţia în care s-au constatat încălcări ale actelor normative pentru care suntem abilitaţi să constatăm şi să aplicăm sancţiuni.
          Activitatea poliţiştilor locali a fost desfăşurată, conform atribuţiilor, pe următoarele aspecte:
- Constatarea de fapte şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale;
- Activitatea de prevenire şi combatere;
- Asigurarea pazei obiectivelor date în competenţă.
 * În data de 03.08.2012,  poliţiştii locali, schimbul II, au acţionat în zona magazinului BIG, din apropierea Pieţei Centrale, unde a avut loc un concert organizat de firma de cosmetice AVON.    
         * În data de 03.08.2012, patrula  din zona Parcul Tineretului, a intervenit pentru îndepărtarea unei persoane fără adăpost, care era însoţită de un câine comunitar agresiv, pentru care a fost necesar a se folosi spray-ul lacrimogen.
         * În data de 05.08.2012  poliţiştii locali au depistat, duminică, în jurul orelor 11.00 pe numitul A. Daniel, urmărit naţional şi internaţional. Bărbatul, în vârstă de 32 ani, din municipiul Botoşani, a fost identificat în Piaţa Viilor, unde se afla împreună cu fratele său.    Pe numele acestuia a fost emis mandat încă din luna noiembrie 2011, deoarece A. Daniel s-a sustras executării pedepsei de un 1 an  de închisoare cu executare. Imediat după ce a fost identificat, s-a procedat la încătuşarea, conducerea şi predarea sa reprezentanţilor serviciului Urmăriţi din cadrul IPJ Botoşani.
          * În data de 07.08.2012 patrula auto Mobilul, schimbul I a acţionat în jurul orelor 07.20 pe str. Octav Onicescu nr. 8, unde a fost găsită o cutie a milei spartă aparţinând Bisericii Sfânta Treime. Reprezentanţii bisericii nu au dorit să depună plângere.
     
    * La aceeaşi dată patrula auto Mobilul schimbul I a acţionat în jurul orelor 13.30, pe str. Săvenilor, nr. 12. pentru aplanarea unui conflict între o familie de rromi şi angajaţii de la Serviciul Asistenţă Socială. Conflictul a fost aplanat iar persoanele implicate au fost atenţionate verbal.

  S-a acţionat în zona cimitirelor Pacea şi Eternitatea pentru combaterea faptelor antisociale şi îndepărtarea din zonă a persoanelor care apelează la mila publicului ori a celor care consumă băuturi alcoolice.
   Zilnic s-a patrulat în permanenţă în Parcul Mihai Eminescu, Parcul Curcubeului, celelalte parcuri şi pietonale, pe toate cele trei schimburi, pentru prevenirea distrugerii bunurilor publice, asigurându-se paza amenajărilor din aceste locaţii. S-a patrulat în zona sitului arheologic din parcarea Belv şi Centrul Istoric.
S-au executat activităţi operative pentru combaterea comerţului neautorizat precum şi a altor fapte antisociale în special în Piaţa Centrală, dar şi în celelalte zone ale municipiului.
 * În data de  03.08.2012, patrula auto, „Mobilul”, schimbul I, împreună cu poliţiştii locali din cadrul Serviciului Comerţ, au acţionat pe Pietonalul Unirii, unde a avut loc „Târgul meşteşugarilor”, pentru combaterea comerţului neautorizat.                                                      

  Au fost de asemeni monitorizate părculeţele de joacă din cartiere.
          * În data de  03.08.2012,  patrula auto, „Mobilul”, schimbul III,  în jurul orelor 22,30,  s-a deplasat la părculeţul de joacă de pe str. T. Callimachi, unde intrase un grup de tineri cu un câine, tulburând ordinea şi liniştea publică. Au fost atenţionaţi verbal şi îndepărtaţi din zonă.

            S-au efectuat patrulări în zonele de competenţă în vederea prevenirii şi combaterii de furturi sau distrugeri ale plantaţiilor de arbori şi arbuşti ori a bunurilor aparţinând autorităţii publice locale.
  S-a executat serviciul în patrule mixte cu agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, acţionând zilnic, un număr de 8 poliţişti locali, din care 2 pe linie de circulaţie şi 6 pe linie de ordine publică.
   S-a intervenit de asemeni împreună cu Poliţia Municipiului Botoşani la un număr de 9 apeluri prin serviciul 112.
În vederea păstrării curăţeniei oraşului s-a acţionat zilnic, pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care depozitează gunoi menajer, deşeuri, moloz, etc. în locuri neautorizate, prin patrulare şi organizarea de pânde în locurile în care de obicei se manifestă acest fenomen.

În vederea fluidizării traficului rutier şi pietonal, în funcţie de competenţele ce ne revin pe această linie, au fost desfăşurate activităţi specifice pentru depistarea persoanelor care staţionează cu autovehiculele, le parchează în locuri interzise ori care circulă prin astfel de locuri. 

   Au fost desfăşurate activităţi vizând circulaţia autovehiculelor destinate transportului de persoane, inclusiv servicii de turism şi a vehiculelor destinate transportului de mărfuri şi bunuri a căror masă maximă autorizată este mai mare de 3,5 tone.

                                      DIRECTOR EXECUTIV,
                                             IOAN ONUŢUPrinteaza articol
Copyright 2008 © Politia Locala Botosani. Toate drepturile rezervate.
Made by: