Vineri, 24 Ianuarie 2020
   Newsletter

Doriti sa primiti stiri referitoare la activitatea Politiei Locale Botosani? Introduceti aici adresa dvs. de mail:

   


   Situatii de urgenta

Pentru situatii de urgenta apelati la nr. de telefon: 513100.
pentru sesizari online click aici


   Contact

  Politia Locala
  Botosani

Mihail Kogalniceanu nr. 16
Telefon: 0231.513.100; 0331.401.541;
Fax: 0231.527.022
Email: politialocalabt@yahoo.com

Daca doriti ca mesajul dumneavoastra sa apara pe site, scrieti-ne in cartea de oaspeti

Informare privind activitatea Politiei Locale desfasurata in perioada 09.08- 15.08.2012

            În perioada 09.08 - 15.08.2012, Poliţia Locală Botoşani a desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, conform competenţelor ce-i revin prin Legea 155/2010, intervenindu-se cu măsuri specifice în situaţia în care s-au constatat încălcări ale actelor normative pentru care suntem abilitaţi să constatăm şi să aplicăm sancţiuni.
          Activitatea poliţiştilor locali a fost desfăşurată, conform atribuţiilor, pe următoarele aspecte:
- Constatarea de fapte şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale;
- Activitatea de prevenire şi combatere;
- Asigurarea pazei obiectivelor date în competenţă.
    * În data de  10.08.2012,  orele 19.20 patrula auto „Mobilul” s-a deplasat în urma unei sesizări pe strada Maxim Gorki unde un grup de tineri deranjează liniştea publică , unul dintre aceştia în cele din urmă fiind sancţionat contravenţional conform Legii 61/1991.                                                   
    * În data de  10.08.2012,  la schimbul III patrula auto „Mobilul” a fost sesizată să se deplaseze pe strada Unirii nr.13 , unde un grup de tineri tulbură ordinea şi liniştea publică, s-au dispus sancţiuni contravenţionale conform Legii 61/1991. 
    * În data de 10.08.2012, la schimbul III patrula auto „Mobilul” a fost sesizată  de către numitul Covaliu Vlăduţ că în zona restaurantului „Mioriţa” muzica este dată la intensitate mare , ajunşi la faţa locului au luat legătura cu administratorul acelei terase şi a fost sancţionat conform legii 61/1991.
    * În data de 11.08.2012,  În jurul orelor 16.30 patrula auto Mobilul schimbul II a acţionat în zona ghenelor de gunoi din apropierea Asociaţiei Nr. 13, unde un grup de persoane fără adăpost se manifestau gălăgios. Au fost îndepărtate din zonă.  
     * În data de 11.08.2012, patrula auto Mobilul schimbul III, a acţionat pe str. Dimitrie Pompeiu, nr.11, unde numitul Haras Nicuşor reclama faptul că vecinul său îi bate cu picioarele şi pumnii în uşă. La faţa locului conflictual a  fost aplanat reclamantul fiind îndrumat spre sediul I.P.J. pentru a depune reclamaţie.
 S-au monitorizat zonele Asociaţiei nr. 13 şi a grădiniţelor, nr. 22 şi 21, nefiind constatate probleme deosebite.
     * În data de 12.08.2012,  patrula auto Mobilul a acţionat în jurul orelor 0.22, în Parcul Tineretului, la sesizarea dispeceratului, deoarece un grup de tineri au mutat un coş de gunoi în spaţiul amenajat cu măsuţe de tenis de masă. Tinerii au fost legitimaţi şi atenţionaţi verbal.
    * În data de 13.08.2012, la cererea reprezentanţilor Eltrans, un poliţist local a acţionat pe tramvai alături de controlorii societăţii.
    * În data de 14.08.2012, patrula auto Mobilul schimbul III a acţionat în jurul orelor 00.40, pe str. Prieteniei, unde a fost reclamat furtul unei biciclete. Au fost opriţi mai mulţi biciclişti care corespundeau din punct de vedere al semnalmentelor, dar până la ieşirea din tură nu a fost găsit făptaşul.

  S-a acţionat în zona cimitirelor Pacea şi Eternitatea pentru combaterea faptelor antisociale şi îndepărtarea din zonă a persoanelor care apelează la mila publicului ori a celor care consumă băuturi alcoolice.
   Zilnic s-a patrulat în permanenţă în Parcul Mihai Eminescu, Parcul Curcubeului, celelalte parcuri şi pietonale, pe toate cele trei schimburi, pentru prevenirea distrugerii bunurilor publice, asigurându-se paza amenajărilor din aceste locaţii. S-a patrulat în zona sitului arheologic din parcarea Belv şi Centrul Istoric.
S-au executat activităţi operative pentru combaterea comerţului neautorizat precum şi a altor fapte antisociale în special în Piaţa Centrală, dar şi în celelalte zone ale municipiului.
  Au fost de asemeni monitorizate părculeţele de joacă din cartiere.
            S-au efectuat patrulări în zonele de competenţă în vederea prevenirii şi combaterii de furturi sau distrugeri ale plantaţiilor de arbori şi arbuşti ori a bunurilor aparţinând autorităţii publice locale.
  S-a executat serviciul în patrule mixte cu agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, acţionând zilnic, un număr de 8 poliţişti locali, din care 2 pe linie de circulaţie şi 6 pe linie de ordine publică.
   S-a intervenit de asemeni împreună cu Poliţia Municipiului Botoşani la un număr de 8 apeluri prin serviciul 112.
În vederea păstrării curăţeniei oraşului s-a acţionat zilnic, pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care depozitează gunoi menajer, deşeuri, moloz, etc. în locuri neautorizate, prin patrulare şi organizarea de pânde în locurile în care de obicei se manifestă acest fenomen.
În vederea fluidizării traficului rutier şi pietonal, în funcţie de competenţele ce ne revin pe această linie, au fost desfăşurate activităţi specifice pentru depistarea persoanelor care staţionează cu autovehiculele, le parchează în locuri interzise ori care circulă prin astfel de locuri. 

   Au fost desfăşurate activităţi vizând circulaţia autovehiculelor destinate transportului de persoane, inclusiv servicii de turism şi a vehiculelor destinate transportului de mărfuri şi bunuri a căror masă maximă autorizată este mai mare de 3,5 tone.
                                 

 

 

     DIRECTOR EXECUTIV,
      IOAN ONUŢUPrinteaza articol
Copyright 2008 © Politia Locala Botosani. Toate drepturile rezervate.
Made by: