Luni, 30 Ianuarie 2023
   Newsletter

Doriti sa primiti stiri referitoare la activitatea Politiei Locale Botosani? Introduceti aici adresa dvs. de mail:

   


   Situatii de urgenta

Pentru situatii de urgenta apelati la nr. de telefon: 513100.
pentru sesizari online click aici


   Contact

  Politia Locala
  Botosani

Mihail Kogalniceanu nr. 16
Telefon: 0231.513.100; 0331.401.541;
Fax: 0231.527.022
Email: politialocalabt@yahoo.com

Daca doriti ca mesajul dumneavoastra sa apara pe site, scrieti-ne in cartea de oaspeti

Informare privind activitatea Politiei Locale desfasurata in perioada 16.08 - 22.08.2012

            În perioada 16.08 - 22.08.2012, Poliţia Locală Botoşani a desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, conform competenţelor ce-i revin prin Legea 155/2010, intervenindu-se cu măsuri specifice în situaţia în care s-au constatat încălcări ale actelor normative pentru care suntem abilitaţi să constatăm şi să aplicăm sancţiuni.
          Activitatea poliţiştilor locali a fost desfăşurată, conform atribuţiilor, pe următoarele aspecte:
- Constatarea de fapte şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale;
- Activitatea de prevenire şi combatere;
- Asigurarea pazei obiectivelor date în competenţă.

 * La data de 16.08.2012, s-a participat între orele 14,00- 16,00, cu 20 poliţişti locali la aplicaţia efectuată de către I.J.J. Botoşani pe stadionul municipal.
   * La data de 16.08.2012, o persoană a uitat o poşetă pe marginea unui rond de flori de pe Pietonalul Transilvaniei. O patrulă a Poliţiei Locale a fost direcţionată în zonă, iar poşeta recuperată a fost dusă la sediul Poliţiei Municipiului Botoşani pentru a fi identificată proprietara. Aceasta deoarece în poşetă se afla doar suma de 34 lei, dar nu şi acte.
 * În perioada 17-19.08.2012, un poliţist local a acţionat cu un angajat ELTRANS pentru depistarea călătorilor ce nu deţin bilet.
 * La data de 19.08.2012, patrula auto „Mobilul”, schimbul III, a dispersat un grup de tineri, în jurul orelor 1.20, care consumau băuturi alcoolice şi se manifestau gălăgios pe str. Poştei.
   * La data de 19.08.2012, în jurul orelor 18,03, dispecerul de serviciu a sesizat patrula mixtă din zona str. Marchian, asupra producerii unui incendiu la modulul stradal din faţa Spitalului „Mavromati”.
 * La data de 21.08.2012, în jurul orelor 00,30, patrula auto „Mobilul”, schimbul III, fiind solicitată prin apelul de urgenţă 112, s-a deplasat pe str. Primăverii, deoarece o familie care deţine un număr de patru câini rasa „Ciobănesc german”, nu putea coborî din autoturism de frica acestora. După ce pe unul din câini l-au agresat fizic, ceilalţi trei au devenit agresivi şi cu stăpânii. Poliţiştii locali au folosit bastoanele cu electroşoc, reuşind să îndepărteze animalele.
 * La data de 22.08.2012, patrula auto „Mobilul”, a însoţit reprezentanţii Protecţiei Copilului în soluţionarea unui caz în cartierul Tulbureni.
 * La data de 22.08.2012, un poliţist local a asigurat pe timp de noapte paza scenei amplasate pe B-dul Mihai Eminescu.

 S-au monitorizat zonele Asociaţiei nr. 13 şi a grădiniţelor, nr. 22 şi 21, nefiind constatate probleme deosebite.
 * La data de 19.08.2012, patrula auto „Mobilul”, schimbul II, s-a deplasat pe str. Sucevei  nr. 5, la solicitarea preşedintelui Asociaţiei de Locatari nr. 12, care reclama că un grup de tineri consumă băuturi alcoolice în părculeţul de joacă. La faţa locului cele sesizate nu s-au confirmat. Copiii stăteau pe o bancă şi consumau în linişte suc marca, Coca-Cola.
 * La data de 21.08.2012, patrula auto „Mobilul”, schimbul I, fiind sesizată de preşedintele Asociaţiei de locatari nr. 8, s-a deplasat pe str. Ştefan Luchian, deoarece persoane fără locuinţă tulbură ordinea şi liniştea publică. Aceste persoane au fost atenţionate şi îndepărtate din zonă, apoi a fost solicitat sprijinul reprezentanţilor Urban Serv-ul pentru a curăţa locul în care se instalaseră persoanele fără adăpost.

  S-a acţionat în zona cimitirelor Pacea şi Eternitatea pentru combaterea faptelor antisociale şi îndepărtarea din zonă a persoanelor care apelează la mila publicului ori a celor care consumă băuturi alcoolice.

   Zilnic s-a patrulat în permanenţă în Parcul Mihai Eminescu, Parcul Curcubeului, celelalte parcuri şi pietonale, pe toate cele trei schimburi, pentru prevenirea distrugerii bunurilor publice, asigurându-se paza amenajărilor din aceste locaţii. S-a patrulat în zona sitului arheologic din parcarea Belv şi Centrul Istoric.
 * La data de 21.08.2012, în jurul orelor 02.30, patrula mixtă din zona B-dul M. Eminescu, a surprins o persoană ce a spart, prin lovire cu piciorul, un coş pentru gunoi menajer. Numitul M. Robert C-tin a fost condus la sediul Poliţiei Mun. Botoşani pentru a i se întocmi dosar de distrugere a bunurilor publice.

S-au executat activităţi operative pentru combaterea comerţului neautorizat precum şi a altor fapte antisociale în special în Piaţa Centrală, dar şi în celelalte zone ale municipiului.
 * La data de 22.08.2012, au fost înmânate un număr de 10 înştiinţări agenţilor economici, din preajma Stadionului Municipal cu privire la desfacerea de băuturi alcoolice.
  * La data de 16.08.2012, au fost îndepărtate persoanele ce efectuau acte de comerţ pe Pietonalul Transilvaniei;

  Au fost de asemeni monitorizate părculeţele de joacă din cartiere.

            S-au efectuat patrulări în zonele de competenţă în vederea prevenirii şi combaterii de furturi sau distrugeri ale plantaţiilor de arbori şi arbuşti ori a bunurilor aparţinând autorităţii publice locale.

  S-a executat serviciul în patrule mixte cu agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, acţionând zilnic, un număr de 8 poliţişti locali, din care 2 pe linie de circulaţie şi 6 pe linie de ordine publică.
   S-a intervenit de asemeni împreună cu Poliţia Municipiului Botoşani la un număr de 16 apeluri prin serviciul 112.

În vederea păstrării curăţeniei oraşului s-a acţionat zilnic, pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care depozitează gunoi menajer, deşeuri, moloz, etc. în locuri neautorizate, prin patrulare şi organizarea de pânde în locurile în care de obicei se manifestă acest fenomen.

În vederea fluidizării traficului rutier şi pietonal, în funcţie de competenţele ce ne revin pe această linie, au fost desfăşurate activităţi specifice pentru depistarea persoanelor care staţionează cu autovehiculele, le parchează în locuri interzise ori care circulă prin astfel de locuri. 
 * La data de 21.08.2012, poliţiştii locali, schimbul I şi II, au acţionat în intersecţia str. Calea Naţională cu Griviţa pentru fluidizarea traficului rutier, deoarece se efectuau lucrări de asfaltare în carosabil.

   Au fost desfăşurate activităţi vizând circulaţia autovehiculelor destinate transportului de persoane, inclusiv servicii de turism şi a vehiculelor destinate transportului de mărfuri şi bunuri a căror masă maximă autorizată este mai mare de 3,5 tone.
                                    

 

 

                                    DIRECTOR EXECUTIV,
                                         IOAN ONUŢUPrinteaza articol
Copyright 2008 © Politia Locala Botosani. Toate drepturile rezervate.
Made by: