Luni, 30 Ianuarie 2023
   Newsletter

Doriti sa primiti stiri referitoare la activitatea Politiei Locale Botosani? Introduceti aici adresa dvs. de mail:

   


   Situatii de urgenta

Pentru situatii de urgenta apelati la nr. de telefon: 513100.
pentru sesizari online click aici


   Contact

  Politia Locala
  Botosani

Mihail Kogalniceanu nr. 16
Telefon: 0231.513.100; 0331.401.541;
Fax: 0231.527.022
Email: politialocalabt@yahoo.com

Daca doriti ca mesajul dumneavoastra sa apara pe site, scrieti-ne in cartea de oaspeti

Informare privind activitatea Politiei Locale desfasurata in perioada 26.07.2012- 01.08.2012

            În perioada 26.07 - 01.08.2012, Poliţia Locală Botoşani a desfăşurat multiple activităţi de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, conform competenţelor ce-i revin prin Legea 155/2010, intervenindu-se cu măsuri specifice în situaţia în care s-au constatat încălcări ale actelor normative pentru care suntem abilitaţi să constatăm şi să aplicăm sancţiuni.
          Activitatea poliţiştilor locali a fost desfăşurată, conform atribuţiilor, pe următoarele aspecte:
- Constatarea de fapte şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale;
- Activitatea de prevenire şi combatere;
- Asigurarea pazei obiectivelor date în competenţă.
    * La data de 26.07.2012, în jurul orelor 03,25, la sesizarea Dispeceratului, patrula auto, schimbul III, s-a deplasat la chioşcul Admir din intersecţia str. Primăverii cu B-dul G. Enescu, deoarece o persoană a fost surprinsă în timp ce a sustras din frigider mai multe produse. A fost depistat numitul L. Marius Andrei, care a fost condus la Poliţia Mun. Botoşani pentru continuarea cercetărilor.
 * La data de 27.07.2012, patrula auro, „ Mobilul”, schimbul III, în urma unei sesizări a unui cetăţean, a îndepărtat de pe str. Armeană un grup de tineri de etnie rromă, care tulbura ordinea şi liniştea publică.
 * La data de 29.07.2012, în urma unei sesizări din Dispecerat, în intersecţia str. Calea Naţională cu str. Uzinei a fost depistată o persoană ce determina să apeleze la mila publicului, un invalid. Ambii au fost conduşi la sediul Poliţei Locale, M. Mihai Cristian, fiind sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 400 lei.
 * La data de 01.08.2012, între orele 08, 00 – 10, 00, s-a acţionat în zona OBOR- ului, fiind aplicate 3 sancţiuni, conform H.C.L. 202/2005.


  S-a acţionat în zona cimitirelor Pacea şi Eternitatea pentru combaterea faptelor antisociale şi îndepărtarea din zonă a persoanelor care apelează la mila publicului ori a celor care consumă băuturi alcoolice.
   Zilnic s-a patrulat în permanenţă în Parcul Mihai Eminescu, Parcul Curcubeului, celelalte parcuri şi pietonale, pe toate cele trei schimburi, pentru prevenirea distrugerii bunurilor publice, asigurându-se paza amenajărilor din aceste locaţii. S-a patrulat în zona sitului arheologic din parcarea Belv şi Centrul Istoric.

  Au fost de asemeni monitorizate părculeţele de joacă din cartiere.
            S-au efectuat patrulări în zonele de competenţă în vederea prevenirii şi combaterii de furturi sau distrugeri ale plantaţiilor de arbori şi arbuşti ori a bunurilor aparţinând autorităţii publice locale.
  S-a executat serviciul în patrule mixte cu agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, acţionând zilnic, un număr de 8 poliţişti locali, din care 2 pe linie de circulaţie şi 6 pe linie de ordine publică.
   S-a intervenit de asemeni împreună cu Poliţia Municipiului Botoşani la un număr de 14 apeluri prin serviciul 112.
 În vederea păstrării curăţeniei oraşului s-a acţionat zilnic, pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care depozitează gunoi menajer, deşeuri, moloz, etc. în locuri neautorizate, prin patrulare şi organizarea de pânde în locurile în care de obicei se manifestă acest fenomen.
 * La data de 31.07.2012, patrula auto mobilul a acţionat în jurul orelor 12.05, pe str. Marchian  nr. 3, unde un cetăţean sesiza faptul  că de pe acoperiş cade ţiglă. A fost asigurat locul şi a fost sesizat compartimentul DCAS, pentru curăţarea acoperişului.

   Au fost desfăşurate activităţi vizând circulaţia autovehiculelor destinate transportului de persoane, inclusiv servicii de turism şi a vehiculelor destinate transportului de mărfuri şi bunuri a căror masă maximă autorizată este mai mare de 3,5 tone.
 

          

 

                                      DIRECTOR EXECUTIV,
                                            IOAN ONUŢUPrinteaza articol
Copyright 2008 © Politia Locala Botosani. Toate drepturile rezervate.
Made by: